Gizonezkoekin / egilea, Xabier Montoia ; ahotsa, Xabier Montoia ; edizioa, Jasone Larrinaga ; sarrera , Ana Morales - Montoia, Xabier (Entzuteko literatura (Xerezaderen Artxiboa), 2016)
Xabier Montoiak berak irakurritako ipuin honetan, neskato bat aurkituko dugu ustekabeko abentura batean murgilduta. Festa bat dirudi hasieran, baina mundu anker honek toki gutxi dauka xalotasunarentzat. Ez da kasualitatea ipuin hau dakarren liburuaren izenburua Hondamendia izatea.