Distorsionando Donostia = Donostia itxuraldatzen - Olabe, Josean ([Donostia] : Itsasgora, 2021)
Liburu honek Donostiako Aquariumean izenburu bera zeraman 2015eko udako erakusketako bilduma jasotzen du.Hiritik paseotxo bat eman, berau osatzen duen geografia, ingurumarietakoa, ederra egiten duten apaingarriak, xehetasun iheskor nahiz iraunkor txiki bat. Eta gozatu ikerketarekin. Hortik aurrera, imajinazioari "hauspoa eman", benetako-gezurrezko errealitate paralelo bat eraiki, osatu, moldatu, nork bere pelikula montatu, dena delakoa...Itxuraldatu, itxuraldatu eta itxuraldatu...Beste batzuek imajinazioan zutenari buruz imajinatu. Utzi zizkiguten primerako horrenbeste eraikin, zubi, eskultura, abesti...Paper gainean jarri, irudi bakar batean konprimitu, bineta bakar batean komiki oso baten unibertsoa ezarri. Hurrengo orrialdean beste istorio desberdin bat, leku berean, Donostian. Katalogoa, komikia, experimentua... Hori guzti hori, eta gehiago, da "Donostia itxuraldatzen".
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Komikiak; Helduentzako Literatura; Komikiak