Patrimonio y paisaje = Ondarea eta paisaia / [egilea, Nabarralde Fundazioa] (Haria (Nabarralde), 2017)
Paisaia, herri baten lanaren, bere kulturaren, munduan egoteko duen moduaren ondorio zuzena al da? Nola moldatzen dugu eta nola moldatzen gaitu horrek? Arlo desberdinetako aditu batzuk bildu genituen ondarea, kultura eta paisaiaren inguruko ikuspuntu desberdinak mahai gainean jarri eta kolektibo bezala daukaten eraginaren inguruan hausnartzeko, Nabarralde Fundazioak eta Iturralde Elkarteak antolatutako jardunaldi batean. Orain, hitzaldi sorta hori liburu honetan bildu dugu. Bere egunean Humberto Astibiak azpimarratu zuen bezala, topaketa honen oinarrizko helburua Nafarroako ondarea eta paisaiaren inguruko hausnarketa sustatzea izan zen, giza kolektiboaren etorkizunari buruz pentsatzea bezalakoxea dena.