Lobo (otsoa) - Lahaine, Endika; Taupaka Elkartea ([Sestao] : Taupaka Elkartea, 2018)
Lobo {otsoa} hainbat olerkien bilduma da. Olerki hauek atalka antolatutak daude. Lehenengo atala "Otso bakartia eta bere kumea" Kazuo Koike eta Goseki Kojima mangakak egindako lanean inspiratuta dago. Bigarrena, "El otro es nosotros" antzerki obrarako espreski egindako testuak biltzen ditu. Elkartasun helburuarekin egindako antzerki obra hau Ramun Bareak zuzendu zuen eta musikaren atala Nahiel Ibarrolak eta Endika berak osatu zuten. Hirugarren atalak, José Garran margolariak Bilbon egindako erakusketarako egindako olerkiak jasotzen ditu. Materia, guda, egitea, desegitea,... Azken atala, laugarrena, idazlearentzak azken urteotan garrantzitsuak izan diren olerkien bilduma. Jaiotzak, agurrak, dudak, biziraupena,...
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura