Euskaldun bat, Ipar Korean - Iza, Ermiñi; Taupaka Elkartea ([Sestao] : Taupaka Elkartea, 2017)
Euskaldun bat Pyongyang-en bizitako esperientziak kontatzen dituen bidaia-liburua dugu. Idazleak, gauero idazten zuen egunean bizitako esperientziak. Idazleak koma bate ez aldatzea erabaki zuen, ezta zuzentzea ere. Liburua gordina da, irakurlea idazlearen begietan eta buruan sartu ahal izateko. Liburu laburra dugu, oso erraz irakurtzen dena. Irakurleak Ipar Korearen XX. mendeko historiaren momentu garrantzitsuenak ulertuko ditu liburu honekin. Ipar Korea zelakoa den, baita beraien sozialismo berezia ere bai. Herria turista bezala bisitatzen duenak, ez du apenas bertako jendearekin interkazionatzeko aukerarik. Idazleak, ordea, lanera joan zen. Eta egunero, ikasleekin, irakasleekin, herritarrekin eta funtzionarioekin hitz egiteko aukera izan zuen. Beraien pentsamendua ondo deskribatzen du liburu honek. Baita beraien estrategia nuklearra eta militarraren zergaitia ere. Idazlea unibertsitateko irakaslea da, munduko unibertsitate onenetan lan egin duen euskaldun 2.0 gaztea. Idazleak, liburu hau Ermiñi Iza izenpean kaleratzea erabaki du anonimatua mantendu ahal izateko.
Keywords: Helduentzako Literatura