Oinarrizko kontzeptuak eta ereduak interpreteen eta itzultzaileen trebakuntzarako / Daniel Gile ; [itzultzailea, Maria Arruti (Elhuyar Fundazioa) ; zuzentzailea, Idoia Santamaria (Elhuyar Fundazioa) ; begirale teknikoa eta hizkuntza-begiralea, Gidor Bilbao] - Gile, Daniel (Unibertsitateko eskuliburuak (EHU), 2018)
"Oinarrizko kontzeptuak eta ereduak interpreteen eta itzultzaileen trebakuntzarako" liburua mundu osoko itzulpengintza eta interpretazioko trebakuntza-programetan erabiltzen da, eta Itzulpengintzako Ikasketen nazioarteko komunitatean maiz aipatzen da.