Urtziren diarioa - Kazabon, Antton; Mendiola, Inma ([Amorebieta-Etxano] : Ibaizabal, 2017)
Ni ere hemengoa naiz, ama ere bai, aita baita ere hemengoa omen da, baina nik oraindik ez dakit zein demonio den ama eta biok bakarrik utzi gintuen pertsonajea. Amak esan zidanez herrikoa eta Pako baino gazteagoa. Nik asko ezagutzen dudan bat izango da. Horregatik ez didate esan nahi. Etxean Imanolena kontatu nuenean, esan nion amari nik ere noizbait jakin beharko nuela nire egia. Ea noiz arte egon behar nuen egoera penagarri honetan. Pakok lasai egoteko esan zidan, arrazoi nuela eta laster hitz egingo zutela nirekin. Amak oraindik ere denbora behar zuela eta beste pixka bat itxaroteko.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Zientzia-fikzioa; Lagun-taldeak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura