Hik hasi 258 : Miren Artetxe (Lasarte-Oria : Xangorin, 2021)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Gorputzari lekua egingo dion eskola. -Gai nagusia: "Mindfulness-a, zaintzaren etikarantz". -Elkarrizketa: Miren Artetxe "Gazteek espazio bat behar dute, euren adinkideekin euskaraz hitz egiteko". -Esperientziak: "Ahozko hizkuntzarako IKT baliabideak". -Ekarpenak 1: "Gorpuztu. Sortu. Hil". -Ekarpenak 2: "Aukera historikoa euskararentzat". -Galdeidazu: Irati Tobar: "Segregazioaren gaia lantzeko proposamen bat egin du LABek. Zer proposatzen du?". -Argitalpenak -Proposamena: Bootegi. -Atzeko atetik: Lur Gallastegi
2021/04/19
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2021eko deialdia)
2021/04/19
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak