Mort aux rois / Fito Rodiguez ; [katalanezko itzulpena, Daniel Luján] - Rodríguez, Fito (Besatari, 2019)
"Morts aux Rois" ipuin hau ez da literatura politikoki zuzena, narratzailearen bortxaketarekin hasten baita Erill la Valleko elizan. Baina haratago doa, XIX. mendean tradizioaren eta arrazoiaren artean borroketara hurbildu eta garai jakin bat ezagutzeko gakoak ematen dizkigulako. Horren ondorioz, egun monarkiaren eta errepublikaren artean dauden liskar politikoetara ere eramaten gaitu testuak.