Babesleak / [testua, Haizea Murguía ; irudia eta maketazioa, Andrea Conde ; oinarrizko ideia eta koordinazioa, Cristina Alba ; itzulpena, Lorea Undagoitia] - Murguia, Haizea; Alba, Cristina; Undagoitia, Lorea (Valientas, 2021)
"Babesleak" emakumeen egiletza kolektibo baten ipuina da. Ipuin irudidunak natura, gure planeta, babesteko beraien gorputza jartzen duten emakumeen lana ikustarazi nahi du. Naturaren balioa eta bera babesteko dugun erantzukizuna gogorarazten digu. Ipuin bat baino askoz gehiago da. Adimenak eraldatzeko eta bihotzak sentsibilizatzeko tresna bat da. Honen bitartez, amesten dugun beste mundu posible baten eraikuntzan pertsona gehiago nahasi nahi ditugu; emakumeak eta herriak askeak izateaz gain, gure bizitzak sostengatzen dituen natura zaintzen dugun mundua hain zuzen.