Kaio baten historia eta hegan egiten irakatsi zion katuarena - Sepúlveda, Luis (1949-2020); Mendizabal, Jesusmari; Olariaga, Antton (Irun : Alberdania, 2007)
Katu handi, beltz eta gizena da Zorbas. Hanburgoko portu inguruan bizi da bere kideko lagunekin: Idazkario, Orojakitun, Colonello eta Haizalde. Egun batean, kaio bat agertzen da Zorbasen bizitzan, ezinean, hil-zorian, itsasoko petrolio isuri batek kondenatua. Zorbasek hitz ematen dio errun berri duen arrautzatik sortuko den kaioa haziko duela eta, zailagoa dena, hegan egiten irakatsiko diola. Eta hitza beteko du bere kideko katu adiskideen laguntzaz.
12 urtetik aurrera (horia)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
Historia de una gaviota y del gato que le enseñó a volar
Keywords: Adiskidetasuna; Animaliak; Haur eta Gazteentzako Literatura