Kaio baten historia eta hegan egiten irakatsi zion katuarena / Luis Sepúlveda ; itzulpena, Jesus Mari Mendizabal "Bizagorri" ; [ilustrazioena, Antton Olariaga] - Sepúlveda, Luis (1949-2020) (Ostiral saila (Alberdania), 2007)
Katu handi, beltz eta gizena da Zorbas. Hanburgoko portu inguruan bizi da bere kideko lagunekin: Idazkario, Orojakitun, Colonello eta Haizalde. Egun batean, kaio bat agertzen da Zorbasen bizitzan, ezinean, hil-zorian, itsasoko petrolio isuri batek kondenatua. Zorbasek hitz ematen dio errun berri duen arrautzatik sortuko den kaioa haziko duela eta, zailagoa dena, hegan egiten irakatsiko diola. Eta hitza beteko du bere kideko katu adiskideen laguntzaz.