Hitzen kutxa : iruzkin garatuak : maila nagusia - Etxabe Azkarate, Karmele; Elordi Akordarrementeria, Jon; Garmendia Munduate, Larraitz; Juni Iraola, Eider; Lagoma, Erika; Leitza Razkin, Josema; Loidi Garitano, Ane; Retolaza Gutierrez, Iratxe; Sainz Pezonaga, Luis Miguel; Uribe, Kirmen; Villate, Agurtzane (Iruñea : Cenlit, 2010)
Bigarren "Hitzen kutxa" honetan euskal literaturaren baratzean loraturiko beste berrogei ale jaso ditugu: ospe handiko idazle klasikoengandik batzuk, herri-tradiziotik beste batzuk, beste batzuk ezagutzen ez genituen zoko ezkutuetatik, eta gainerakoak XX. eta XXI. mendeetako idazle eta bertsolariengandik. Baina, orain ere, ez ditugu gorde lehorturiko loreak edo tximeleta iltzatuak balira bezala; baizik eta zeuk ere, irakurle, Magda Lemmonierrek bezalaxe, kutxan bilduriko hitz guztiok mahai gainean barreia ditzazun, eta kontu-kontari ibil dakizkizun. Atxiki gogoan literatur lanak izaki bizidunak direla: lagun ezin hobeak aldi zoriontsuen gozagarri, bai eta bolada zorigaitzakoen leungarri ere.
Batxilergoa, 1. maila
Batxilergoa, 2. maila
2010/06/10
Keywords: Euskal literatura -- Testu-iruzkina; Curriculumeko baliabideak; EIMAk onetsitako materialak