Nirliit - Léveillé-Trudel, Juliana; Jaka, Aiora (Tafalla : Txalaparta, 2021)
Salluit, Nunavik lurralde zabal eta hotzaren iparraldeko inuit komunitate bat da, dena ederregia edo gogorregia den eskualde bat. Bertako biztanleek indarkeriaz (indarkeria horren biktima nagusiak emakumeak dira), alkoholismoz, drogazaletasunez, suizidioz eta ulertezintasunez zipriztindutako errealitatea bizi dute, eta horretara bultzatu ditu arrazismo instituzionalak eta mendebaldeko usadio eta ohituren inposizioak.
Niirlit
Pantagruel Saria 2018
Keywords: Helduentzako Literatura