Maiz egiten diren galderak : zelan eragiten digu klima-aldaketak? - Pérez Ledo, Jose Antonio; Gutiérrez, Aitor; Borja, Enrique F.; Conte Peralta, Diego; Retuerto, Juan; Santamaría, Israel; Insausti, Jaione; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2019)
MAIZ EGITEN DIREN GALDERAK ataleko bideoek labur eta modu entretenigarrian aurkeztu nahi dituzte, agian, noizbait egin ditugun galderak. Bideoak UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak eginak daude eta zientzia jorratzen duen Órbita Laika (@orbitalaika_tve) telebista-programan eman dira gaztelaniaz. Aspaldi honetan denok sumatu dugu beroaldiak, hezeagoak, luzeagoak eta larriagoak direla. Hauek, klima-aldaketaren ondorioak dira. Beroaldi horiek are eta larriago eragiten diete aire zabalen lan egiten dutenei, kirolariei, haurrei, adinduei eta bihotzeko arazoak dituztenei ere. Baina, zehazki, zein arazo dakar muturreko beroak osasunarentzat?
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Klima-aldaketak; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak