Maiz egiten diren galderak : zelan lortzen dute astrofisikariek galaxiak ikustea? - Pérez Ledo, Jose Antonio; Gutiérrez, Aitor; Borja, Enrique F.; Conte Peralta, Diego; Retuerto, Juan; Santamaría, Israel; Insausti, Jaione; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2019)
MAIZ EGITEN DIREN GALDERAK ataleko bideoek labur eta modu entretenigarrian aurkeztu nahi dituzte, agian, noizbait egin ditugun galderak. Bideoak UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak eginak daude eta zientzia jorratzen duen Órbita Laika (@orbitalaika_tve) telebista-programan eman dira gaztelaniaz.Zelan antzematen dira, ikusi eta aztertu galaxien ezaugarriak? Zelan da posible hain urrun dagoen galaxia bat ikustea Lurretik bertatik? Besteak beste, X izpiak, argi ultramorea, infragorria edo irrati-uhinak erabilita.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Astrofisika; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak