Maiz egiten diren galderak : berdinak ote dira sintoma medikoak gizonetan eta emakumeetan? - Pérez Ledo, Jose Antonio; Gutiérrez, Aitor; Borja, Enrique F.; Conte Peralta, Diego; Retuerto, Juan; Santamaría, Israel; Insausti, Jaione; Euskal Herriko Unibertsitatea. Kultura Zientifikoko Katedra ([S.l.] : UPV/EHU, 2019)
MAIZ EGITEN DIREN GALDERAK ataleko bideoek labur eta modu entretenigarrian aurkeztu nahi dituzte, agian, noizbait egin ditugun galderak. Bideoak UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak eginak daude eta zientzia jorratzen duen Órbita Laika (@orbitalaika_tve) telebista-programan eman dira gaztelaniaz.Genero desberdintasuna oso kontuan izan behar dugu gaixotasun baten sintomak baloratzeko orduan. Izan ere, badira gizonezkoei eta emakumeei modu berean eragiten ez diguten gaixotasunak. Esaterako, desberdinak gara miokardio-infartuaren aurrean. Gizonek bai emakumeek gaixotasun kardiobaskularraren sintoma tipiko komunak dituzte baina emakumeen kasuan badira sintoma ezberdinak ere, ezohiko sintomak: nekea, arnasestua, bizkarreko mina, tripalak, eztarriko mina edo okadak.
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Fisiologia -- Generoen arteko ezberdintasunak; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak