Maiz egiten diren galderak : zein da posturarik aerodinamikoena txirrindularientzat? / zuzendaria, Jose A. Pérez Ledo eta Aitor Gutiérrez ; gidoia, Enrique F. Borja eta Jose A. Pérez Ledo ; ekoizpena K 2000 ; produktorea, Itziar Olabarr i; musika, Israel Santamaría ; muntaia, Aitor Gutiérrez ; kamerak, Berde Produkzioak ; grafismoa, Diego Conte Peralta eta Juan Retuerto Alcocer ; lokuzioa, Jaione Insausti - Pérez Ledo, Jose Antonio; Gutiérrez, Aitor; Borja, Enrique F.; Conte Peralta, Diego; Retuerto, Juan; Santamaría, Israel; Insausti, Jaione (EHUko Kultura Zientifikoko Katedra (Youtube kanala), 2019)
MAIZ EGITEN DIREN GALDERAK ataleko bideoek labur eta modu entretenigarrian aurkeztu nahi dituzte, agian, noizbait egin ditugun galderak. Bideoak UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak eginak daude eta zientzia jorratzen duen Órbita Laika (@orbitalaika_tve) telebista-programan eman dira gaztelaniaz. Baliteke noizbait ikusi izana txirrindulariren bat mendatea jaisten, ezta? Horrela izan bada ikusiko zenuen postura aerodinamikoak hartzen dituztela jaitsieran. Kronoari milaren bat lapurtzeko egiten dute. Baina balio al du zerbaiterako horrelako postura bat hartzeak? Eta horrela balitz, zein litzateke posturarik hoberena abiadura handiena lortzeko?