Maiz egiten diren galderak : zer gertatzen da gorputzean maitemintzen garenean? / zuzendaria, Jose A. Pérez Ledo eta Aitor Gutiérrez ; gidoia, Enrique F. Borja eta Jose A. Pérez Ledo ; ekoizpena, K 2000 ; produktorea, Itziar Olabarri ; musika, Israel Santamaría ; muntaia, Aitor Gutiérrez ; kamerak, Berde Produkzioak ; grafismoa, Diego Conte Peralta eta Juan Retuerto Alcocer ; lokuzioa, Jaione Insausti - Pérez Ledo, Jose Antonio; Gutiérrez, Aitor; Borja, Enrique F.; Conte Peralta, Diego; Retuerto, Juan; Santamaría, Israel; Insausti, Jaione (EHUko Kultura Zientifikoko Katedra (Youtube kanala), 2019)
MAIZ EGITEN DIREN GALDERAK ataleko bideoek labur eta modu entretenigarrian aurkeztu nahi dituzte, agian, noizbait egin ditugun galderak. Bideoak UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak eginak daude eta zientzia jorratzen duen Órbita Laika (@orbitalaika_tve) telebista-programan eman dira gaztelaniaz. Maitemintzen garenean, besteak beste, hormonak hasten dira dantzan gure gorputzean. Hasieran, estrogenoak (emakumezkoetan) eta testosterona (gizonezkoetan). Gerora, beste substantzia batzuez mozkortzen da gure gorputza: norepinefrina, serotonina, dopamina... Eta urteak eman ondoren bikotearekin, zer gertatzen ote da?