Maiz egiten diren galderak : zer gertatzen da garunean lo egiten dugunean? / zuzendaria, Jose A. Pérez Ledo eta Aitor Gutiérrez ; gidoia, Enrique F. Borja eta Jose A. Pérez Ledo ; ekoizpena, K 2000 ; produktorea, Itziar Olabarri ; musika, Israel Santamaría ; muntaia, Aitor Gutiérrez ; kamerak, Berde Produkzioak ; grafismoa, Diego Conte Peralta eta Juan Retuerto Alcocer ; lokuzioa, Jaione Insausti - Pérez Ledo, Jose Antonio; Gutiérrez, Aitor; Borja, Enrique F.; Conte Peralta, Diego; Retuerto, Juan; Santamaría, Israel; Insausti, Jaione (EHUko Kultura Zientifikoko Katedra (Youtube kanala), 2019)
MAIZ EGITEN DIREN GALDERAK ataleko bideoek labur eta modu entretenigarrian aurkeztu nahi dituzte, agian, noizbait egin ditugun galderak. Bideoak UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak eginak daude eta zientzia jorratzen duen Órbita Laika (@orbitalaika_tve) telebista-programan eman dira gaztelaniaz. Gibelak, birikiek edota giltzurrunek ez dute etenik egiten lotan gaudenean. Era berean, entzefaloak ere lanean jarraitzen du loaldian. Organo hauetako edozeinek funtzionatzeari utziko balioke lotan gaudenean, emaitza berbera litzateke kasu guztietan: heriotza. Baina gure kontzientzia ez badago operatibo, zertan dabil orduan gure garuna lotan gaudenean?