Maiz egiten diren galderak : nola demontre funtzionatzen dute edalontzi musikalek? / zuzendaria, Jose A. Pérez Ledo eta Aitor Gutiérrez ; gidoia, Enrique F. Borja eta Jose A. Pérez Ledo ; ekoizpena, K 2000 ; produktorea, Itziar Olabarri ; musika, Israel Santamaría ; muntaia, Aitor Gutiérrez ; kamerak, Berde Produkzioak ; grafismoa, Diego Conte Peralta eta Juan Retuerto Alcocer ; lokuzioa, Jaione Insausti - Pérez Ledo, Jose Antonio; Gutiérrez, Aitor; Borja, Enrique F.; Conte Peralta, Diego; Retuerto, Juan; Santamaría, Israel; Insausti, Jaione (EHUko Kultura Zientifikoko Katedra (Youtube kanala), 2019)
MAIZ EGITEN DIREN GALDERAK ataleko bideoek labur eta modu entretenigarrian aurkeztu nahi dituzte, agian, noizbait egin ditugun galderak. Bideoak UPV/EHUko Kultura Zientifikoko Katedrak eginak daude eta zientzia jorratzen duen Órbita Laika (@orbitalaika_tve) telebista-programan eman dira gaztelaniaz. Kristalezko harpa ospe handiko musika tresna izan zen XVIII. mendean. Mozartek edo Beethovenek idatzi zituzten kristalezko harparako obrak. Baina zer da kristalezko harpa bat? Seguruenik noizbait ikusi duzu, edalontzi musikalak dira. Baina ba al dakizu zein den hauen funtzionamenduaren oinarri fisikoa? Bideo honetan minutu eskas batean azalduta dago kontua.