Gerlari Handia - Añorga, Pello; Mitxelena, Jokin (Iruñea : Pamiela, 2007)
[...] hain justu sutara adar ihar gehiago botatzen hasi zenean, itzal bat agertu zitzaion beldurgarri atzeko harkaitzetatik. Hura ustekabea! Eta Gerlari Handia erne jarri zen, beti gerla guztiak irabazten zituen Gerlari Handia.Ezpata zorrotza atera eta oihukatu zuen: "Barrabilarik baldin badaukak, azal hadi nire ondora!" [...}
6 urtetik aurrera (urdina)
I. Etxepare saria, 2006
Keywords: Beldurra; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak