Jolas egiteko ipuinak / Gianni Rodari ; marrazkilaria, Gianni Peg ; itzultzailea, Joxan Ormazabal - Rodari, Gianni (1920-1980) (Xaguxar (Elkar), 2008)
Irudimen eta bizitasun handiz idatzitako ipuinak dira liburu honetakoak. Idazleak ipuin bakoitzari hiru bukaera ezberdin ematen dizkio, irakurleak gehien atsegin duena aukera dezan. Idazleak liburuaren azken orrialdeetan egiten du bere aukera. Horrela irakurleak jolas egiten duela liburu honekin esan genezake. Hortik datorkio izenburua.