Ni eta gu : zazpigarren uhina / Pako Aristi ; [argazkiak, Pako Aristi] - Aristi, Pako (Poesia (Erein), 2021)
"Ni eta Gu", horra bizitza osoan gizakiak bizi duen dikotomia, batzuetan erosoa, besteetan gatazkatsua. Haurtzaroan eman zaion informazioarekin borroka egin beharko du gero, ahots propio bat aurkitu arte, begirada berriak, gogoeta iturri ezberdinak. Eta guztiaren lekuko erraldoia, itsasoa, haren inguruan umotu diren bizitzen kronikak poetari inspiratu dizkion presentzia infinitua, agortezina. Getariako arrantzaleak izan ditu bidelagun Pako Aristik poema liburua osatzeko garaian. "Portuan izandako solasaldietatik abiatu nahi, arrantzaleen esperientzietatik... Hitza ere arrantzale mundukoak topatuko ditu irakurleak", nabarmendu du Urrestillako idazleak.