Poeta katalan garaikideak : antologia - Markuleta, Gerardo; EIZIE; Euskadi. Kultura Saila (Donostia : Elkar, 2014)
Gure inguruko hizkuntza gutxituen artean handiena den katalanak literatura nazional oparo eta aberatsa izan du, era berean; ez bakarrik Erdi Aroko aurrekari miragarriengatik, baita Renaixençaz geroztiko mugimendu ugari eta askotarikoengatik ere. Horren erakusgarri egokia dira Antologia hau osatzen duten poetak, XX. mende osoa hartzen dutenak: klasizistak eta abangoardistak, bere herriarekin eta kulturarekin konprometituak, beste hizkuntzetako poeten oihartzunak berera ekarri zituztenak, gaietan nahiz formetan berrikuntzak eta esperimentuak egin zituztenak... Idazle unibertsalak, orain geure hizkuntzan irakur ditzakegunak.
Testuak euskaraz eta katalanez
Keywords: Poesia; Katalanezko poesia -- Antologiak -- XX. m; Helduentzako Literatura