Begira diezaiogun / egilea, Gerald Durrell , María Uriarte Artamendi ; ekoizpena, Etxegiroan - Uriarte Artamendi, María; Durrell, Gerald (1920-1980) (Haur literatura euskaraz (Etxegiroan), 2020)
Etxegiroan taldekoen webgunean haur- eta gazte-literaturako eta helduen literaturako euskarazko testuak daude entzungai. Testuak, hotsak, doinuak jaso eta... audioen bildumak egin dituzte. Poemak, narrazioak, ipuinak edota iritzi artikuluak jasotzen dituzte, oso egokiak entzumena eta ulermena lantzeko, bai helduentzat eta baita haurrentzat ere. Kalitate handiko audioak daude tartean. Baita literatura aldetik aberatsak ere. Audio honetan Gerald Durrellen "Begira diezaiogun" izeneko ipuina entzun daiteke, 'Guía del Naturalista' Benne Ediciones (Ibaizabal argitaletxeak itzulia eta egokitua)tik hartuta.