Besarkadarako olerkiak / Ana Mendiola ; ilustrazioak, Ángela Carrasco ; [itzulpena, Patxi Ezkiaga] - Mendiola, Ana (Ana Mendiola, 2021)
Ana Mendiola donostiarrak 'Besarkadarako olerkiak' poema sortan modu berritzaile batean jaso ditu poemak: kartetan. 44 gutun horietan, egileak bere esperientziak eskaintzen ditu poemen bidez, eta horiekin gure irudimena esnatu nahi du, bizitzarako sorkuntzaren funtsezko alderdia, eta gugan eta naturan bizi den edertasunera eta berezitasunera hurbiltzeko. 44 kartetan bildutako poemek hainbat gai jorratzen dituzte: amodioa, desamodioa, gai sozialak, nostalgia, natura...