Ibarbi (errezil sagarra) : sagarren erregina = La reina de las manzanas - Bermejo, Álvaro; Urretabizkaia, Joseba; Saizar Arostegi, Joxemi; Ibarbi Errezilgo Errezil Sagarraren Kultur Elkartea (Tolosa : Xibarit, 2020)
Liburu honetan "Ibarbi" Errezil sagar barietatearen gaineko informazio ugari jasotzen da. Liburuaren balioa bikaina da, bai diseinuagatik, baita dokumentu-iturriengatik ere; horietako asko argitaratugabeak eta zuzenak dira. Bertatik bertara jasotako kontakizunak, bizipenak, oroitzapenak, errezetak eta ahaztutako erritualak, jakintzak eta definitzen gaituzten zaporeak berreskuratu dira, argazki ederrez hornituta.
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Sagarrak -- Aldaerak -- Errezil; Monografiak