Istorio guztien taupada : zeure barneko poema - Morillo, Fernando ([Irun] : Gaumin, 2021)
Joseba naiz. Bitxia naizela diote. Adrian eta Miren dira nire lagunik onenak. Adrian bihotza da. Istorioen emozioa, beti alboan duzun laguna. Batzuetan ez du buruarekin pentsatzen eta leku guztietan trabatzen da. Ile kizkurrak sudurreraino jaisten zaizkio askotan. Istorioak maite ditu. Miren gorputza da. Dena abesten du mugimenduaren bitartez, zentzumenez, besarkadez. Gu hirurotatik indartsuena da. Begi urdin-urdinak eta ile gorria du. Teilatu gorrietan dantzatzea gustatzen zaio. Katurik abilena baino trebeagoa da. Ni, Joseba, burua izango nintzateke. Askoren ustez, emoziorik gabea. Gezurra. Askoren ustez, zentzumenik gabea. Gezurra. Nik dena ikusten dut. Eta logika bihurtzen. Nire bi lagun kuttunen beharra dut munduan ibiltzeko. Batez ere, Tere andereñoa salbatu behar izan genuen istorioz beteriko abentura honetan.
12 urtetik aurrera (horia)
Egileak Jaurlaritzaren 2020-21ko Kultur-sormena bultzatzeko beka jaso zuen.
Keywords: Adiskidetasuna; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak