Bilbon hara-hona : leku-izenak eta euren arrastoak / [testuak, Josu Bijuesca ... et al. ; ilustrazioak, Maria Altuna, Leire Urbeltz] - Bijuesca, K. Josu; Altuna, Maria; Urbeltz, Leire (Labayru Fundazioa, 2020)
Liburu hau bilduma bat da berez. berrogei idazlan banangoz osaturiko bilduma. Idatzi laburrez osatua. Arin eta erraz irakurtzekoa batetik, atsegina eta gozoa bestetik, baina mamitsua eta zeri-ikusi askokoa batez ere. Bilboko leku-izen hautuak ointzat hartuta bilbatua da bilduma-liburu hau. Guztia hartzeko asmo barik, baina bai jakingurako jendeari erakargarri, bitxi edo atsegin gertatuko zaizkion leku-izenen inguruko hainbat gertaera, pasadizo, langintza, ohitura, sineste eta inguru bilbotarrei eta zale guztiei erakusteko gogoaz. Bilbo barruko hainbat leku eta gune historia modernoan koloreztatu duten xehetasunak bilbotar eta bilbozale guztiekin partekatzeko asmoz. Bilboko lekuen izenak gure uriaren euskaldun nortasunaren ezaugarri garbiak dira, herri kantak eta koplak, esaerak diren moduan, edota euskarak Bilboko gaztelanian txertatu dituen hainbat hitz eta esapideren moduan. Guztira 40 artikulu dira, 15 egileren artean onduak.