Empar Pineda Erdozia : gorputzak hala eskatua - Miner, Kattalin; Asteazkenak (Hernani : Hernaniko Udala, Berdintasun Arloa, 2020)
Berdintasun kontseiluan urteak daramatzagu oroimen historikoaren berreskurapen lanetan, zehazki Hernaniko emakumeen inguruko historia jaso, landu eta herritarren esku jartzeko asmotan. Sarri, historia ofizialean emakumeak ikusezin bihurtu gaituztu, baina jakin badakigu alor ezberdinetan ekarpen ugari egin dituzten andreak izan direla gure artean. Horietako bat da hain zuzen ere, Empar Pineda Erdozia. Argitalpen honek, Emparren bizitzan sakontzeko aukera ezin hobea eskaintzen digu, bere bizi ibilbidea eta aurrera eramandako borrokak ezagutzeko. Ezinbestekoa da gure herriko emakumeak eta euren ekarpenak ezagutzea eta ondorengoei transmititzea, alegia, historiak isildu dituen emakumeak argitara ateratzea.
Keywords: Pineda Erdozia, Empar -- (1944-); Feminismoa; Monografiak; Biografiak