Hik hasi 257 : Jokin Bildarratz (Lasarte-Oria : Xangorin, 2021)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Hezkuntza hitzarmena jomugai. -Gai nagusia: "Kirola, hezitzaile". -Elkarrizketa: Jokin Bildarratz "Ikastetxeak ahalduntzeko autonomia nahitaezkoa da, eta baita irakasleriaren egonkortasuna eta formazioa ere". -Esperientziak: "Gatazkak bai, sufrimendua ez". -Ekarpenak 1: "Gizarte hezitzaileen rola eskolan". -Galdeidazu: Pablo Suberbiola: "Zer norabidetan jardun behar dugu gazte-nerabeen artean euskararen erabilera igotzeko?". -Argitalpenak -Proposamena: Bertsotarako karta-sorta. -Atzeko atetik: Alfredo Hoyuelos
2021/04/15
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2021eko deialdia)
2021/04/15
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak