Bein da betiko ; Batxi guzur - Azkue, Resurreccion Maria (1864-1951); Pagola, Ines; Mitxelena, Koldo (1915-1987); Euskal Editoreen Elkartea (Donostia) (Donostia : Erein, 1986)
Bi obra hauek nobelak baino ipuinak lirateke. Ipuin arin eta umoretsuak, kostaldeko herrixka baten bizitza eta ohiturak kontatzen dituztenak. Ez bide dute literatur balio handirik, baina guztiz garrantzitsuak dira euskararen historian, beraiek baititugu Mogelek eta Añibarrok jorratutatko bideetatik aldentzen hasia den literatur bizkaiera berriaren lehen lekukoetako bat.
Keywords: Helduentzako Literatura