Gaueko gezurrak - Bufalino Gesualdo (1920-1996); Zabaleta, Josu (Irun : Alberdania ; Donostia : Elkar, 2007)
Lau gizon, kartzela batean preso, erregeren kontrako talde iraultzaile bateko partaide izateagatik: baroia, olerkaria, soldadua eta irakaslea. Heriotza-zigorra dute laurek zain, eta sententzia bete aurreko gauean, solasean dabiltza, istorio bana kontatzea erabakiko dute, beren azken orduak zerbaitetan pasatzearren, batetik, eta baita beren biziari zentzua emango dion laburbilduma baten bila ere, gillotina jausi aurreko azken unean oroitzeko moduko irudi bat gordetzearren. Airean dabil espetxeko gobernariaren proposamena ere, lau lagunetakoren batek erakundeko buruzagiaren izena isil-gordeka salatuz gero, denak libratuko dituela
Jat. izenb.: Le menzogne della notte
Euskadi Literatura Sariak 2008 - Literatura itzulpena
Keywords: Helduentzako Literatura