Supazter xokoan / / Jean Barbier ; [edizio honen prestatzailea, Eduardo Valencia Tirapu] - Barbier, Jean (1875-1931) (Euskal Editoreen Elkartea, 1987)
Supazter xokoan-era - 24 ipuin, 5 komedia eta olerki bateko bilduma den liburu honetara-, Barbierrek eraman zuen bere obrako atalik atsegin eta irriegingarri ez ezik, hoberena era: ipuinak. Lapurdin bizi izanagatik, bere kontuetan itzuliko dira sorterriko haurtasunean entzun eta ezagutu zituen gertakari eta jendeak, bere, narratzaile dohain apartez ederki asko baliatuaz.