Txerrikumeen abenturak / egilea, Iñaki Zubeldia ; marrazkilaria, Estibalitz Jalón - Zubeldia, Iñaki (Gaztetxo! (Ibaizabal), 2010)
Manuela da txerrama ospetsu honen izena. Zortzi txerrikume dauzka eta egunero arazo handi bati aurre egin behar dio: nola ase bere kumeen gosea eta berea ere bai, noski. Jabeek ez diote janik ematen eta goizero janari bila abiatu behar du herrian barrena, gaiztakeria eta pikardia harrigarriak eginez. Txerrien irudimena eta ausardia neurrigabea da eta beti aurkitzen dute jateko zerbait. Herri osoa nazkaturik dago, baina ez dakite arazoa nola konpondu. Azkenean, umeek askatuko dute korapiloa, irtenbide irudimentsu eta bitxia emanez.