Bollikaoak zug@tik - Alapont, Pasqual; Olano, Antton (Donostia : Elkar, 2006)
Neska argi eta bizia da Cristina, artea eta liburuak maite dituena; zokormazo samarra da Ramon, saskibaloia beste zaletasunik ez daukana; eta hala ere, elkarrekin ibiltzen hasiak dira. Zoritxarrez, Cristinaren aitak Londresen izozki-denda bat jarri nahi duela-eta, hara joango da uda-hasieran, hurrengo urtean ere bertan geratzekotan. Ramon bakarrik geratzen da Valentzian, baina e-mailaren bitartez egongo dira harremanetan. Maitasunezko nobela ezohikoa idatzi du Alapont-ek. Batetik, posta elektronikozko mezuek osatzen dutelako eleberri osoa; bestetik, ohiko erromantizismoari ihes egiten diolako, umore eta ironiaren bila; eta emaitza ere ez da, inola ere, "love story" tipiko batean espero daitekeena. Elkarri idazten dizkioten e-mailetan umorez eta emozioz azalduko dira beren bihotzeko kontuak eta gorabeherarik xelebreenak.
12 urtetik aurrera (horia)
Menjaré bollycaos per tu
Gazteentzako literaturako Bancaixa saria 1999
Keywords: Nerabeak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Eskutitzak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Maitasuna -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Ordenagailu pertsonalak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura