Bollikaoak zug@tik / Pasqual Alapont ; itzultzailea, Antton Olano - Alapont, Pasqual (Bihotz-taupadak (Elkar), 2006)
Neska argi eta bizia da Cristina, artea eta liburuak maite dituena; zokormazo samarra da Ramon, saskibaloia beste zaletasunik ez daukana; eta hala ere, elkarrekin ibiltzen hasiak dira. Zoritxarrez, Cristinaren aitak Londresen izozki-denda bat jarri nahi duela-eta, hara joango da uda-hasieran, hurrengo urtean ere bertan geratzekotan. Ramon bakarrik geratzen da Valentzian, baina e-mailaren bitartez egongo dira harremanetan. Maitasunezko nobela ezohikoa idatzi du Alapont-ek. Batetik, posta elektronikozko mezuek osatzen dutelako eleberri osoa; bestetik, ohiko erromantizismoari ihes egiten diolako, umore eta ironiaren bila; eta emaitza ere ez da, inola ere, "love story" tipiko batean espero daitekeena. Elkarri idazten dizkioten e-mailetan umorez eta emozioz azalduko dira beren bihotzeko kontuak eta gorabeherarik xelebreenak.