La voz del pueblo = Herri baten oihua / Telesforo Monzon ; [hitzaurreak, Santi Brouard, Itziar Aizpurua] - Monzon, Telesforo (1904-1981) (Txalaparta, 2021)
"Egun, errelatoaren bataila honetan gertatutakoaren iritzi bat bitarteko guztien bide inposatu nahian dabiltzanean, eta jende asko modu otzanean erantzun gabe gelditzen denean, Monzonen hitz eta idatziek gure herrian gertatutakoa ulertzeko balio izugarria dute. Liburu honetan jasotako idatziak ez baitira iraganekoak, abertzale orok egun berretsi beharreko ideiak baizik" [Urko Aiartza, Olaso Dorrea fundazioa]