Xuri-gorriak - Arbelbide, Xipri (Donostia : Elkar, 2007)
Heleta Baxenabarran sortua 1934-an, 2 urtez misiolari ibilia Boli-Kosta,bere apez lanaren gianera Xipri Arbelbide Gure Irratiaren sortzaileetarik da, kasetari eta idazle. Gorriak deitzen ziren Iparraldean errepublikarrak. Xuriak aldiz errepublika onartzen ez zutenak. Bi tendenzia horien arteko borroka beroenean izan da 19. mende ondarrean eta 20. hastapenean.
Keywords: Ipar Euskal Herria -- Historia; Monografiak