Hik hasi 256 : haria ez da eten : Joxe Mari Auzmendiren omenaldia (Lasarte-Oria : Xangorin, 2021)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Zaindu maite duzun hori. -Gai nagusia: "Haria ez da eten". -Elkarrizketa: Agustin Arrieta "Hezkuntza sistemak pertsona sokratikoak eman behar ditu: pertsona onak, kultura zabala dutenak eta eztabaidarako gaitasunak dituztenak". -Esperientziak: "Antzerkiren sekretuak". -Ekarpenak 1: "Irakasleen irakasleak ebaluatzeko tresna". -Ekarpenak 2: "Presenteko irakurzaleak". -Galdeidazu: Psides eta Kideon taldeko kideak: "Zer ondorio izaten ari da pandemia irakasleen egoeran?". -Argitalpenak -Proposamena: Deabruaren eskola. -Atzeko atetik: Eider Palmou.
2021/02/16
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2021eko deialdia)
2021/02/16
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak