Artikulu bilduma - Manezaundi (1868-1943); Pagola, Rosa Miren; Euskal Editoreen Elkartea (Donostia) ([Donostia] : Euskal Editoreen Elkartea, 1990)
"Artikulu bilduma" deitu dugu liburu honetan azaltzen dena, hori baita azken finean, "Manezaundi"k egunkari edo aldizkarietan idatziriko artikulu eta kronikan bilduma. Iruñeko La Voz de Navarra eta Donostiako El Dia egunkarietan eta Baiona-ko Euskalduna astekarietan idatzi zuen, batez ere Nafarroa-koan; Eskualduna astekarian, berriz, kazetari kronikak baino ez.
Bibliografia
Iparraldeko euskaraz