Dramak - Barriola Aizpurua, Abelin (1885-1944); Mendiguren Bereziartu, Xabier (1945-2023); Euskal Editoreen Elkartea (Donostia) ([S.l.] : Euskal Editoreen Elkartea, 1987)
Dramak izaneko liburu honetan, Barriolak jenero honetan idatzitako lana bildu ditugu: zulo madarikatuak (1911), lagun txar bat (1912), Maitasunak (1923) eta goi argi (1935). Batzuen eta besteen arteko denbora tartea egilearen bilakaera eta aurrerapenaren erakusgarri bihurtzen da. Izan ere, idatziaren poderioz gero eta finago, bikainago aritzen direnetakoa dugu Barriola, bere ideia nagusiei beti tinko eutsiagatik.
Keywords: Helduentzako Literatura; Antzerkia