Teresa Catalán - Cano Espín, Mari Jose; Echeverría, Jesús; Weiss, Jessica; Mendizabal, Agustin; Eresbil; Musikene (Donostia : Musikene ; Errenteria : Eresbil, 2021)
Bilduma honen egitasmoa Musikene-Euskal Herriko Goi Mailako Musika Ikastegiaren eta Eresbil- Musikaren Euskal Artxiboaren arteko hitzarmen baten emaitza da. Haren xedea zera da: gaur egungo euskal konpositoreen irudia eta obra ezagutzera ematea eta hedatzea, bereziki nazioartean. Horrela, bi erakundeok euskal musika-ondarearen ikerkuntzarekin eta hedapenarekin duten konpromisoa sendotzen da. Koaderno bakoitzak sortzaileen izaera, ibilbidea eta obra aztertzen eta ezagutzera ematen ditu, elkarrizketa baten eta ikerketa-artikulu baten bidez. Halaber, honako hauek dauzka: bakoitzaren kronologia biografikoa, obren katalogoa, idatzien zerrenda, diskografia eta bibliografia hautatua. Informazio hori hiru hizkuntzako koaderno baten formatuan aurkezten da (ingelesa, euskara eta espainiera); horren bidez, nazioan eta nazioartean horren guztiaren hedapena ahalbidetu nahi da.
Testua euskaraz, gaztelaniaz eta ingelesez.
Keywords: Catalán, Teresa -- Biografiak; Musikariak -- Euskal Herria; Monografiak; Elkarrizketak