Kazetaritza-idazkuntzarako eskuliburua : informazio-generoak / Javier Diaz Noci - Díaz Noci, Javier (Euskara Institutoa . Komunikazioa, 1995)
Gure informazio zientzien fakultateko ikasleek informazioa egituratzen, taiutzen eta idaztean ikastea da libburu honen helburu nagusia. Geure ikasketen kizkarrezurretariko bat izanik, bai plangintza zaharrean, bai berrian, idazkuntza eta informazio generoak ikasgaietan laguntza izan nahi du lan honek. Bertan kazetaritzaren erretorikaren oinarriak firnkatu ondoren, informazio-generoen ezaugarriak eta teknika azaltzen dira, banan banan: albistea, erreportaia, elkarrizketa eta kronika, hain zuzen ere. Kazetaritza-testuari buruzko teoriak ere azaltzen dira, komunikabide idatzietako euskara aztertzen da, eta generoen teoria adierazten da. Etorkizuneko kazetari euskaldunek, unibertsitate ikasketak bururu ahala, oinarri ahalik eta sendoena izan dezaten, hona gure xedea.