Perpaus bakunaren : sintasia - Mujika Alustiza, Jose Antonio 1943-) (Bilbao : Gero, 1978)
Ez dira gutxi eskolan edo ikastaro berezietan euskara lantzen eta euskal gramatika ikasten ari direnak. Izenaren deklinabidea eta aditza izan dira, orain arte, horrelako lanen abiapuntua. Eta horiexek berak, seguru, gehien landu direnak. Orain berriz, sintasiari buruzko lanak hasi dira han eta hemen, ikuspegi eta helburu desberdinez, agertzen. Horien artekoa, bat besteren artean, da perpaus bakuna aztertzen duen hau. Adibide eta ariketa ugariz hornituta dator, helburu didaktikoak hola eskatzen bait du.
Keywords: Euskara- -- Sintaxia