Txoriak - Ortega, Natacha; Franco, Lucía; Sarrionandia, Joseba (Arre : Pamiela ; Pontevedra : Kalandraka, 2021)
«Txoriak», haurrak protagonista egiten dituen poema-abestia da. Enparantza, parke edo arboladiak askatasun eta sorkuntza espaziotzat hartzea eta jolastea proposatzen die umeei. Etxea eta jolasa umeak elkartzeko guneak izango dira imajinazioaz aparteko azpiegiturarik gabe. Poesiaren bidez ziudadania eraikitzeko ideiarekin, Natacha Ortegak ekintza urbano lez sortu zuen obra hau, "Katu iletsua" deitu zen proiektu baten barruan, denon lekuak bizileku bihurtzearen alde. Testua sinplea da, haurtzaroko ametsei kantua, eta Lucía Francoren ilustrazioek minimalismo grafikoa azpimarratzen dute: irudiak oso naturalak dira, gorri eta urdin koloredun paleta txiki batekin pintatzen dira hegazti moko eta hegaldun pertsonaiak. Album Ilustratuaren Nazioarteko Compostela XIII Sarian finalista izan den poema musikal hau, QR kodeekin osatzen da abestiaren hiru bertsioetara iristeko: euskaraz (Dana Moya, ahota; Danieuris Moya, egokitzapena), galizieraz (Paco Nogueiras) eta gaztelaniaz (Dragón Dorado). Hizkuntza desberdinok bat egingo dute olerkian eta erritmoan liburu hau irakurtzean edo kontatzean eta abestia kantatzean.
4 urtetik aurrera (urdina)
Pájaros
Album ilustratuetarako Compostela sarietan, mentzio berezia jaso zuen
QR kodeak ditu lineako musika eskuratzeko
Keywords: Haur-kantak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Poesia