Klaudio Otaegi olerkaria : (1836-1890) - Otaegi, Klaudio (1836-1890); Urkizu, Patri (1946-2024); Azurmendi, Xabier (1934-1996) (Donostia : Etor, 1991)
Idazle foruzaleen itzultzaile ofiziala bezala ezagunagoa dugu Klaudio Otaegi. Baina eskola maisu eta Louis Lucien Bonaparte printzearen anaiarreba honen olerkaritzak ere merezi zuen edizio bat. Bilintz eta Serafin Barojaren gisara, Selgas, Campoamor eta Bécquer beste zenbaiten artean itzultzen zituen poeta honen bertsoak bere ingurumenean kokatzen eta 1880. hamartean euskal letren suzpertzaile izan zenaren irudi ahantzia gureganatzen saiatu zaizkigu hemen Patri Urkizu eta Xabier Azurmendi.
Bibliografia: 327.-332. or.
Keywords: Poesia