Saguen desagerpena - Perez, Sébastien; Lacombe, Benjamin; Santxez Munain, Amets; Bakun Itzulpen eta Argitalpen Zerbitzuak ([Durango] : Ibaizabal, 2020)
Koloretan irudiztatutako haur nobela hauen protagonista Xeherlock katu detektibea da. Katu guztiek bezala, zenbait bizitza ditu, eta, haietako bakoitzean, jabe bat du eta, gainera, bere helmuga berria beti da sorpresa bat: Europa, Amerika... 1917an edo 1975ean. Esperientzia handia du eta, hala, beti ahaleginduko da aurrez aurre dituen misterioak ebazten. Gauza izugarri bat gertatu da Parisen: Magali sagua desagertu egin da! Eta harekin batera, auzoko sagu guztiak. Ausardia handiz, Xeherlock eta haren auzokide lumadunak eta lau hankakoak ikertzen hasi dira. Xeherlockek ez dio beldurrik ezeri (edo ia ezeri)!
8-10 urte (gorria)
Charlock. La disparition des souris
Keywords: Detektibeak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura