Kroketa pozoituak - Perez, Sébastien; Lacombe, Benjamin; Santxez Munain, Amets; Bakun Itzulpen eta Argitalpen Zerbitzuak ([Durango] : Ibaizabal, 2020)
Koloretan irudiztatutako haur nobela hauen protagonista Xeherlock katu detektibea da. Katu guztiek bezala, zenbait bizitza ditu, eta, haietako bakoitzean, jabe bat du eta, gainera, bere helmuga berria beti da sorpresa bat: Europa, Amerika... 1917an edo 1975ean. Esperientzia handia du eta, hala, beti ahaleginduko da aurrez aurre dituen misterioak ebazten. New Yorken 1917an. Txakurrak eta katuak borroka bizian dabiltza elkarren kontra. Ed txakur bazter-nahasleak beren kroketak pozoitzea leporatu dio Katuccinien taldeari. Txakur-talde bat katu-talde baten kontra: horra hor Xeherlockek bete beharreko beste misio arriskutsu bat, haien artean bakea berriro ezartzeko...
8-10 urte (gorria)
Charlock. Le trafic de croquettes
Keywords: Detektibeak; Misterioa; Katuak; Txakurrak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak